Здравейте, в момента имам дете на 1год 8 мес за което ползвам отпуска за отглеждане на дете до 2год.възраст и  също така съм бременна в 3 месец.Преди първата бременност се осигурявах на две места е в справката за осигурителен доход на НАП за втората година пише,че се осигуравам на две места с осигурителен доход 710 лв. за всяко едно.Интересува ме при изчисляване на майчинството за второто дете за периода за отглеждане на дете до навършване на 2 год. възраст  осигурителния доход  710,00 лв ли ще е или 1420,00 лв. ?
Здравейте!
 Фирма , регистрирана по ДДС в България, извършва транзитни продажби -  купува стока от Турция, която плаща на турската фирма и продава на фирма в Израел.Стоката пътува директно до Израел.Българската фирма действа от свое име и за своя сметка и не е комисионер на турската.В митническата декларация като износител е посочена турската фирма, а като получател българската. Въпросът е: фирмата  има ли задължение за регистрация по ДДС в Турция и на какво основание?
Българска фирма купува стока от Турция, която плаща на турската фирма и продава на фирма в Израел.Стоката пътува директно до Израел.Българската фирма действа от свое име и за своя сметка и не е комисионер на турската.В митническата декларация като износител е посочена турската фирма, а като получател българската.
1.Къде е мястото на доставката ?
2.Трябва ли да начисля ДДС ?
Българска фирма купува стоки от Турция, които плаща на турската фирма и продава на фирма в Македония. Стоката пътува директно до Македония.Българската фирма действа от свое име и за своя сметка и не е комисионер на македонската.
Фактурата за покупка българската фирма трябва ли да я отрази в Справка декларацията по ДДС ?
Може ли да кажем, че БГ фирмата извършва износ и фактурата да е с нулева ставка на ДДС. Какво ще е основанието за неначисляване на ДДС? Има ли някакви митнически ангажименти БГ фирмата?
След разпределяне на печалба от мин.години счетоводно на каса дружеството има 150 000 лв,,които реално ги няма.ТЗ не разрешава изплащането на т.н авансов дивидент и затова  се насочих към скрито разпределение на печалбата.
Неразпределената печалба беше разпределена през тази година и в момента няма такава.
Здравейте,
Дружеството ще декларира с ГДД за 2017 година 150 000 лева скрито разпределение на печалбата/по смисъла на ЗКПО/,което е счетоводна , но не фактическа наличност на каса.Въпросът ми е какви са операциите, когато липсващата касова наличност се третира като скрито разпределение на печалбата, и това обстоятелство се декларира в ГДД на дружеството. В случая "разпределянето" на дивидент няма връзка с натрупаната печалба от предходни периоди.

Здравейте!
Съдружник в ООД, който не е  управител , ще полага личен труд в същото дружество, за което ще се сключи трудов договор.Въпросът ми е трябва ли да се осигурява и като СОЛ ?